Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
diumenge, 16 de desembre

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
Diferents dones de Sant Cebrià sostenen els cartells de la campanya "No volem ser estadística"
Diferents dones de Sant Cebrià sostenen els cartells de la campanya "No volem ser estadística"

"L'arbre dels desitjos" va ser l'activitat que es va dur a terme amb els nens i nenes de Pi Gros
"L'arbre dels desitjos" va ser l'activitat que es va dur a terme amb els nens i nenes de Pi Gros

llaç fet amb espelmes en honor a totes les dones que han mort per dignificar els drets de la dona
llaç fet amb espelmes en honor a totes les dones que han mort per dignificar els drets de la dona

Les dones de Sant Cebrià commemoren el Dia de la Dona al nostre municipi amb diversos actes

9 de març de 2018


Les dones de Sant Cebrià van liderar l'agenda d'actes del Dia Internacional de la Dona Treballadora al nostre municipi. Aquest grup, de recent formació, es va estrenar de cara al públic cebrianenc durant la jornada que millor representa el tarannà de la formació. En aquest context, ahir dia 8 de març, es van celebrar al llarg del dia diversos actes per commemorar el Dia de la Dona a la nostra població. Una de les primeres accions va ser la penjada dels cartells de denúncia que es van elaborar amb motiu del dia per tot el nucli urbà, a l'ajuntament i a les urbanitzacions del municipi, on es continuaran penjant durant la setmana vinent. Perquè en paraules de les integrants del grup "la lluita és quelcom que es du a terme dia a dia".


Una altra de les activitats que es va fer amb motiu de la jornada d'ahir, va ser "l'arbre dels desitjos", una activitat que es va realitzar amb tots els nens i nenes de l'escola El Pi Gros, on els més petits van pintar flors amb el nom de les seves dones preferides i els més grans van posar flors d'origami fetes a mà. Cadascuna d'aquestes flors en representació d'una de les 146 obreres que van morir a una fàbrica tèxtil de Nova York el 1911. Aquesta acció, que s'ha anat realitzant durant l'últim mes ha estat tot un èxit a l'escola, ja que ha servit a més, de base perquè l'escola treballi el paper de la dona i els seus drets durant aquest mes. L'arbre dels desitjos continuarà exposat a l'entrada de l'escola durant un temps, de manera que tothom que vulgui el pugui visualitzar.


A les vuit de la tarda es va presentar a la Sala Polivalent de Sant Cebrià una emotiva performance que, encapçalada per una magnífica coreografia de l'Alba Zamora de Move it, tractava sobre la comunicació entre les dones de diferents generacions d'una mateixa família. Un acte que convidava als espectadors a reflexionar i que va ser continuat per una lectura de les frases de denúncia de la campanya "no volem ser estadística", per part d'una de les integrants del grup de Dones de Sant Cebrià. La diada commemorativa va culminar amb la representació d'un llaç fet amb espelmes al terra de la sala, on es va dedicar un minut de silenci a totes les dones que han perdut la vida per ajudar a aconseguir els drets que existeixen avui dia. Un acte carregat de simbolisme i emoció que va culminar amb un brindis amb cava "per la vida".

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219