Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
diumenge, 26 de maig

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
Els dijous a la biblio s'han consolidat com a espai de lectura i d'oci al municipi
Els dijous a la biblio s'han consolidat com a espai de lectura i d'oci al municipi

Els “dijous a la biblio” es consoliden com a espai d’oci i de lectura al municipi

7 de maig de 2018


Els "dijous a la biblio", que van sorgir com a novetat a l'octubre de l'any passat amb la voluntat de motivar a nens de diferents edats vers la lectura, s'han posicionat en el municipi com una de les extraescolars més populars. L'objectiu és senzill: educar i ensenyar a què nens adquireixin plaer per la lectura, reunint-los agrupats per edats i fer-los veure aquesta activitat com quelcom divertit, com un joc, com una experiència única i motivadora, on es presenten autors o temàtiques que intenten connectar amb valors, emocions, amb el procés creatiu o la mateixa imaginació. Autors com Leo Lionni, Eric Carle o Mauricio Sendack i personatges com l'Oliva d'Ian Falconer serveixen de base per a l'estudi i l'aprofundiment d'aquesta disciplina que obre els nens a un univers d'aprenentatge i d'imaginació. Però qualsevol idea és bona si de llibres va la cosa i també es tracten temes d'il·lustració o sobre el funcionament dels llibres mòbils. Una de les claus de l'èxit dels "dijous a la biblio" és fer partícip a tota la família, apropant tota activitat que es treballa al taller a casa, enviant informació sobre les sessions i facilitant les lectures als pares. Aquest espai literari, que actualment consta de dos grups d'infantil i d'un amb nens de primer, segon i tercer, té previst créixer amb un tercer grup, destinat a nens de quart, cinquè i sisè, un cop hagi reunit el mínim de participants d'aquestes edats.


L'èxit de la primera edició va encoratjar a la conductora d'aquest espai Marianna Trichini a donar continuïtat al projecte, a obrir més grups i preparar-se també de cara l'any vinent, sempre obert a acollir nenes i nenes del municipi, encara que vinguin de diferents escoles.

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219