Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
diumenge, 26 de maig

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Imatges relacionades
Rei i Reina del Carnaval 2019
Rei i Reina del Carnaval 2019

L'enterrament de la Sardina, celebrat Dimecres de Cendra, va posar fi a la disbauxa
L'enterrament de la Sardina, celebrat Dimecres de Cendra, va posar fi a la disbauxa

Sant Cebrià torna a omplir els seus carrers amb la rua del Carnaval

7 de març de 2019


Més de 300 persones va assistir a la Rua de Carnaval que va tenir lloc el passat dissabte dia 2 de març i que va recórrer els carrers del municipi a partir de les 18.30 h al so dels balls i la música de les comparses. D'aquestes persones, 140 van participar activament durant el concurs de disfresses, a més d'algunes altres que s'hi van afegir sense inscripció, tornant a consolidar la festa com una de les tradicions amb més èxit que se celebren al poble.

La festa, que ser va ser molt animada i va comptar amb una gran quantitat de persones disfressades, va tenir una gran acollida i implicació per part del públic, es va posicionar un any més com una celebració amb gran capacitat de cohesió social entre els veïns de Sant Cebrià.

Un cop la rua va arribar a la seva fi, arribant al pavelló municipal, es va procedir a fer l'entrega de premis per part del Rei i la Reina del Carnestoltes. Així, a la categoria de carrosses i comparses The Ingenial Company es va endur el primer premi, deixant a Dino-Huevos i Els Grevolosos en segon i tercer lloc consecutivament. Per altra banda, La Sort es va endur el primer premi de la categoria de grups reduïts i Vis a Vis i Futbol Americà i animadores van quedar premiats en segon i tercer lloc. L'Home invisible, com a únic candidat, va guanyar el premi a la categoria individual juvenil. Les categories individuals per a adults i infantil van quedar desertes. Tot seguir DJ Urban events es va encarregar d'animar el vespre amb un equip de DJ i d'animació amb el què van fer ballar a grans i a petits al ritme de la música més actual fins a les 2 de la nit.


Enterrament de la Sardina

Per acabar amb la festa de ela disbauxa, el dia 6 de març es va dur a terme el famós Enterrament de la Sardina i la benvinguda a la Vella Quaresma. Durant l'acte, la comitiva fúnebre va passejar pels carrers del poble fins a acabar arribant al pavelló, moment en què el notari del poble va acomiadar la disbauxa fins a l'any següent, donant la benvinguda al període de Quaresma i a la seva representant. Seguidament, es va procedir a realitzar la crema del Carnestoltes a l'esplanada del pavelló per donar pas a una petita convidada de caldo i pa de pagès amb tonyina o sardines per a tots els assistents.

Des del consistori es vol agrair, com sempre, l'esforç de tots aquells que han fet possible la celebració d'aquesta festa com han estat els excepcionals rei i reina del Carnestoltes, el jurat, que va realitzar un acurat treball i a la feina voluntària de l'ADF.

Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219