Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta
divendres, 23 d'octubre

Cercar a la web

Altres IdiomesIniciMapa webContacteVisita el nostre canal de FacebookVisita el nostre canal Flickr
Documentació adjunta
Imatges relacionades
13102020_crema poda
13102020_crema poda

Inici del període de crema de restes de poda

13 d'octubre de 2020


L’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta ha publicat un BAN referent al període de cremes de residus vegetals de poda. Segons aquest document, a partir del dia 16 d’octubre de 2020 i fins el 14 de març de 2021 es podrà fer foc, i s'hauran de complir les següents prevencions:

1r: Tota crema que es vulgui fer s’haurà de notificar a l’Ajuntament i complir les mesures que hi consten al formulari, que s’ha de recollir i omplir a les dependències municipals. (Podeu descarregar-vos el formulari en els arxius adjunts d'aquesta notícia).

2n: Tota persona que faci una crema sense notificar-ho podrà ser sancionada. L’horari en que es podran dur a terme les cremes serà:

- Zones Agrícoles des de les 08h. fins a les 17h.

- Zones Urbanes i Urbanitzacions des de les 13h. a les 17h. per reduir i evitar

molèsties als veïns.

Tota crema detectada fora d’aquest horari es farà apagar.

Tipus de Crema:

-Zones Agrícoles:

1. Eliminació de restes de poda en cultius.

2. Eliminació de restes de neteges efectuades en marges, sèquies o vorals.

3. Les restes seran pròpies de la mateixa finca.

-Zones urbanes:

1. Eliminació de restes de jardineria per part de particulars.

Queda exclosa qualsevol activitat que no estigui especificada en l’article anterior. En cap cas es podrà cremar residus industrials, urbans o assimilables, l’eliminació dels quals quedarà subjecte a la seva regulació especifica de tractament de residus.

No es podrà cremar restes que provinguin d’activitats professionals relacionades amb jardineria, neteja de parcel·les, boscos..., que no siguin originades a la mateixa finca.

3r:. Aquest ban quedarà sense efecte en cas que entrin en vigor les mesures extraordinàries pel risc d’incendi forestal que disposa l’article 18 del Decret 64/1995 de 7 març. La prohibició per fer foc entrarà en vigor el proper 15 de març de 2013

4t: La Policia Local serà l’encarregada de mantenir l'ordre i vetllaran pel compliment del present Ban, amb la col·laboració dels membres de l’Associació de Defensa Forestal i Protecció Civil. Tanmateix, Agents Rurals i altres agents de l’autoritat podran establir in situ mesures complementàries per tal de millorar la seguretat, així com aturar les actuacions que s’estiguin duent a terme quan les condicions meteorològiques així o aconsellin, o es detecti que pot implicar un risc per la seguretat vial.


Amb la col·laboració de:
Diputació de Barcelona
Ajuntament de Sant Cebrià
AJUNTAMENT DE SANT CEBRIÀ DE VALLALTA| C/ Centre núm. 27 - 08396 - Sant Cebrià de Vallalta | Telf. contacte: 937631024 Fax: 937630219