Es troba ubicada a l’Institut-Escola El Pi Gros i estarà oberta al públic de dimecres a divendres de 17 a 19h.
L’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta inaugurarà aquest pròxim dissabte 23 d’abril la biblioteca municipal. L’espai Biblioaccés es troba a les dependències de l’Institut-Escola El Pi Gros i estarà obert al públic de dimecres a divendres de 17 a 19h. Aquest servei serà complementari amb el del Bibliobús que continuarà prestant servei.
La inauguració de la biblioteca començarà a les 11.30h a càrrec de l’alcalde del poble, Albert Pla, i la regidora d’Educació, Anna Rodon. A les 12h. es farà una representació de l’obra de teatre “La Joana Silencis”, una adaptació de “En Joan Silencis” de Miquel Martí i Pol i anirà a càrrec de l’Hivernacle, un espai on créixer. Hi participen alumnes de 5è i 6è de primària de l’Institut-Escola el Pi Gros, els quals l’han adaptat i han creat tota l’escenografia.
Seguidament, a les 12.30h. hi haurà la inauguració de l’espai Biblioaccés, amb la presentació del llibre “L’Etern retorn” d’Asmaa Aouttah. I per acabar de celebrar la festivitat de Sant Jordi i la inauguració de la biblioteca del municipi se servirà un pica-pica.
El servei de biblioteca.
El consistori cebrianenc obrirà tres tardes a la setmana la biblioteca de l’Institut-Escola el Pi Gros a la ciutadania. En concret serà els dimecres, dijous i divendres de 17 a 19h. Durant aquestes hores tothom en podrà fer ús, i a més, es faran activitats pensades per a nens i nenes de totes les edats. Cada dia d’obertura doncs, hi haurà una activitat de 17 a 18h. per edat.
Aquest nou servei de biblioaccés és complementari amb el Bibliobús Montnegre, que seguirà prestant servei setmanalment al municipi. Es preveu que aquests dos serveis col·laborin i es pugi ampliar l’oferta a les persones usuàries.
Recordem que el biblioaccés va ser una de les propostes que es va realitzar amb els pressupostos participatius de l’any passat.
L’Etern retorn
A L’Etern retorn, Asmaa Aouattah ens obsequia amb un recull de contes escrits amb una gran sensibilitat –sovint amb un punt d’ironia– on emergeixen històries de persones de procedència amaziga i marroquina que viuen a Catalunya, records màgics del país dels ancestres, d’ales migrants, de somnis evaporats, de lluites per la vida i per la dignitat.
Relats, majoritàriament, de dones valentes i desacomplexades que necessiten tallar les cordes que les lliguen a l’opressió o que ja han tallat aquestes cadenes. Sempre amb el desig de mostrar olors i realitats difícils d’una banda i l’altra de la riba.
Asmaa Aouattah és llicenciada en filosofia per la Universitat Mohamed Ben Abdellah de Fes (Marroc); Màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals, per la Universitat de Barcelona; Màster en Agents d’Igualtat d’Oportunitats, per la Universitat de Lleida. Treballa com a agent d’Igualtat al Consell Comarcal del Maresme, a Mataró.
És conferenciant i tallerista en llengua i cultura amazigues, immigració i igualtat de gènere; traductora de l’amazic i a aquesta llengua en idiomes com el català, el castellà, el francès i l’àrab. Codinamitzadora del programa ‘Migrades’ de Mataró Ràdio, també ha estat membre de la coral Primavera per la Pau, i del grup motor del festival Diversita’t.