El pavelló municipal acull la 1a edició del Futurama, la jornada de tecnologia i innovació de Sant Cebrià de Vallalta
El pavelló municipal de Sant Cebrià de Vallalta va ser l’escenari el passat diumenge de la jornada tecnològica Futurama, en la qual hi van haver tallers, exposicions i xerrades per reflexionar sobre la tecnologia en el present i el futur, la innovació, la quotidianitat i l'educació.
Dins del pavelló, hi havia diferents estands segons la temàtica: Cuina, Sala, Habitació, Educació, Quiròfan, Consultori, Laboratori, Feina i Entorn Natural. A cada una de les zones es podien trobar propostes de tallers i informacions sobre la temàtica.
També hi van haver zones per la desconnexió, “Desconnecta per tornar a connectar”. Una d’elles va ser la zona de Ioga en la qual Elisabeth Werlen va oferir diversos tallers de relaxació als participants. Una altra zona de desconnexió va ser a fora del pavelló municipal amb l’Associació Divers que va portar en Pancho, un cavall que habitualment es fa servir com a teràpia i amb el qual alguns assistents van poder interactuar.
Precisament, la primera xerrada va ser a càrrec d’Elvira Navarro, cofundadora de l’Associació Divers i Constanza Lucero, cofundadora de Biel Glasses, que van parlar sobre la tecnologia al servei de la diversitat. Cap a les 12 hores, la prestigiosa xef Carme Ruscalleda va realitzar una xerrada sobre la importància de la nutrició en el present i el futur.
L’activitat que va tenir més èxit va ser la de realitat virtual en el qual podies interactuar amb diversos jocs educatius.
Un dels tallers va ser el de Rastres de Vida, en el qual podíem descobrir els animals que ens envolten gràcies a ACTE, Sangha Animals i el Centre Veterinari Sant Cebrià.
A la jornada també hi va ser present l’arquitecte Josep Lluís Campoy que va parlar amb els assistents sobre l’arquitectura sostenible, especialment en habitatges unifamiliars. Així mateix, també hi havia una exposició que ens endinsava en l’oceà i que pretenia conscienciar sobre la profunda relació que existeix entre la nostra societat i l’oceà, a càrrec del Centre d’Estudis Avançats de Blanes.
A l’exterior del pavelló municipal hi havia l’espai Cecilia Payne, amb el grup d’Astronomia Amics de Calella que mitjançant diversos telescopis diürns permetien veure el sol.
Cap a les 12:30 hores, Victor Galindo fundador de l’empresa Abzu, va realitzar una xerrada sobre un tema molt actual: la Intel·ligència Artificial. Un cop acabada, va ser el torn de Mercè Botella, psicopedagoga i impulsora de la cooperativa Som Connexió que va parlar sobre el maldecap de les famílies amb l’ús dels mòbils per part dels infants i adolescents.
Per a l’esdeveniment es va dissenyar un joc de taula, dissenyat especialment per l’esdeveniment, sobre el món tecnològic i la seguretat a les xarxes. Es va posar a la venda per recaptar fons per a la Marató de TV3 d’enguany.
El Futurama va estar organitzat i dissenyat per des de les regidories d’Educació, Joventut, Diversitat i Societat Digital de l’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta, amb la regidora Anna Rodon al capdavant. Així mateix també van formar part de l’organització Náyade Aguilar, diplomada en comerç internacional, marketing i investigació de mercats, Atenea Girol, arquitecta tècnica i educadora especialista en tecnologia educativa i Eva Navarro, escriptora, directora creativa i guionista.
Des de l’organització volen expressar el més sincer agraïment a totes les associacions, entitats i persones que van col·laborar en la jornada, i és que el seu suport i compromís van ser vitals perquè l’esdeveniment es pogués celebrar.
Futurama a més d'impulsar i donar una visió de la tecnologia en positiu, ha convocat el concurs PetitCreaCrea. Un concurs de disseny de joguines destinat a l'alumnat de secundària de la zona. El tema era fer un disseny de joguines per a infants de 2 a 5 anys amb l'objectiu de fomentar la creativitat i la innovació entre l'alumnat de secundària i alhora promoure la creació de joguines segures i estimulants per a infants d'edats abans esmentades. Després de valorar l'originalitat i la funcionalitat dels dissenys han estat premiades en primer lloc Noa Germà i Abril Llorens per "La Caixa de contes" i en segon lloc Sabrina Maresme per "La casa d'en Mako". Els premis els van entregar l'alcalde de Sant Cebrià, Albert Pla, i la regidora d'Educació i Noves Tecnologies, Anna Rodon.