La Jornada de Visibilitat i Conscienciació de l'Esport Inclusiu Infantil reuneix més de 300 persones al camp de futbol municipal de Sant Cebrià
"Destaco que va ser una jornada molt bonica amb una gran implicació de totes les persones que van col·laborar per fer-la realitat, i així poder seguir donant visibilitat a la necessitat d'oferir més i millors propostes d'esport inclusiu infantil..."
El camp de futbol municipal de Sant Cebrià de Vallalta va ser l'escenari ahir diumenge de la Jornada de Visibilitat i Conscienciació de l'esport inclusiu infantil, en la qual hi van assistir més de 300 persones entre jugadors i jugadores, famílies, entrenadors i participants, que van ser més de 150, repartits entre equips de diferents indrets de Catalunya i Andorra.
La jornada, organitzada pels Invencibles, va començar amb els partits dels més grans, de més de 16 anys, amb la presència del Barça Genuine, el FC Andorra Genuine, el CA la Garrotxa, el CEF Can Mir i els Invencibles del CD Blanes. "En aquests partits dels més grans, els més petits van poder veure que, si treballen i s'esforcen amb constància i perseverança, quan sigui més grans podran jugar en aquests equips que tenen de referents", assegura Sandra Surís, una de les creadores de l'associació Invencibles.
Un cop van acabar els partits dels equips de més de 16 anys, hi va haver diversos parlaments sobre la jornada. Van parlar, Sandra Surís, organitzadora, posant èmfasi en la importància de jornades com aquesta; Albert Pla, alcalde de Sant Cebrià de Vallalta; Lluís Torrents, secretari d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i Marta Paset, consellera comarcal de l'àrea de Drets de les Persones. També van participar en els parlaments una jugadora de l'equip juvenil i un jugador de l'equip infantil dels Invencibles del CD Blanes, que van explicar què és per ells l'esport i com viuen el projecte Invencibles.
Els parlaments van donar pas als partits dels més petits, en els quals hi van participar els jugadors dels Invencibles del Sant Cebrià, del CD Blanes, del CF Tordera i del CF Santa Cristina d'Aro, de menys de 16 anys, repartits en quatre equips, que van jugar entre ells.
Tots els jugadors i jugadores van gaudir de valent, jugant a l'esport que més els agrada, divertint-se i podent compartir una experiència molt valuosa per ells. "Destaco que va ser una jornada molt bonica amb una gran implicació de totes les persones que van col·laborar per fer-la realitat, i així poder seguir donant visibilitat a la necessitat d'oferir més i millors propostes d'esport inclusiu infantil. També destaco, la gran predisposició de famílies i participants per a gaudir de la jornada com una experiència i no com una competició, i compartir els nostres valors de respecte, educació i inclusió. Per últim, vull posar èmfasi en la gran feina que ha fet Daniel Comino, coordinador dels Invencibles, per tota l'organització de la jornada, que va ser un èxit gràcies a la seva dedicació", posa en relleu Surís.
Tots els participants van tenir el seu record de la jornada, i és que amb els partits ja finalitzats, va tenir lloc l'entrega de premis a càrrec de Maria José Rosa, regidora d'esports de l'Ajuntament, i Elvira Navarro, cofundadora de l'Associació Divers de Sant Cebrià de Vallalta, que també treballa per la inclusió.
La jornada va acabar amb un dinar de germanor, al pavelló municipal, amb un menú a càrrec de la Botiga de la Jenni, que juntament amb Fruites i Verdures Pla van col·laborar durant tota la jornada aportant aliments i refrescos.
Destacar la feina de Protecció Civil de Sant Cebrià, imprescindible sempre que s'organitzen actes al nostre municipi. Precisament, des d'ahir diumenge, Protecció Civil de Sant Cebrià compta amb l'Eric, un noi de 19 anys amb diversitat funcional que va gaudir del seu primer dia col·laborant en tasques d'atenció a la ciutadania.
El Dani, un nen sevillà que va venir expressament per participar a la jornada
Hi ha molts infants que queden exclosos i no poden practicar esport perquè a la zona on viuen no hi ha cap entitat dedicada a que tothom tingui la seva oportunitat. És el cas del Dani, un nen sevillà que pateix una malaltia anomenada atàxia, i que no compta amb oportunitats de jugar a cap equip a la seva terra. Ell i la seva família són un exemple d'exclusió, és per això que els Invencibles els van voler convidar, com a reivindicació i perquè el Dani pogués jugar un partit i gaudir al costat d'infants com ell. "Hem viscut una jornada meravellosa. Veure el Dani en el terreny de joc em posa la pell de gallina perquè hi ha tant darrere... moltes gràcies als Invencibles per aquesta iniciativa tan bonica, mai oblidarem el detall que heu tingut amb el nostre capità", destacava la mare del Dani un cop acabada la jornada.
Des dels Invencibles volen reivindicar "la manca de visibilitat dels mitjans sobre la tasca que fem, reivindicar que l'esport és una eina meravellosa, un dret que l'hem de poder practicar tots. Encara ens falta molt, però seguirem treballant-hi".