Neix una nova associació cebrianenca, “El racó de les lletres amagades”

Dilluns, 17 d’octubre de 2022

"La idea principal és donar veu i donar a conèixer escriptors i il·lustradors que escriuen i dibuixen molt bé, gent anònima que no s’atreveix a publicar o no té les vies per fer-ho", relata una de les impulsores, Esther Girbau

El divendres 7 d’octubre va tenir lloc a la biblioteca de l’Institut Escola El Pi Gros la presentació de la nova associació “El racó de les lletres amagades”, que neix amb l’objectiu de donar a conèixer escriptors i il·lustradors desconeguts. Un projecte creat per Judith Ribalta, Alisa Osyevska, Igor Filippov, Miguel Osyevsko i Esther Girbau: “La idea principal és donar veu i donar a conèixer escriptors i il·lustradors que escriuen i dibuixen molt bé, gent anònima que no s’atreveix a publicar o no té les vies per fer-ho”, destacava Girbau.

L'acte de presentació del nou club va ser un èxit, amb una trentena d’assistents i la presentació també de cinc escriptors que van parlar dels seus llibres. Va donar el tret de sortida de l’acte Esther Girbau: “Ens agrada fer coses que ajudin a la gent i sobretot ens agrada fomentar la cultura. Volem que la gent no tingui vergonya a publicar”, assegurava. 

Tot seguit, Maria Díez, de Calella, va parlar del seu “Los Perdedores”, 5è finalista del premi Planeta l’any 2018, que reflexionava sobre la crisi econòmica mundial del 2008 a través de diversos personatges. A continuació va ser el torn d’Hilari Marín, amb el seu llibre “Cartas desde la oscuridad del armario”, que tracta sobre el refús de la família d’un noi pel sol fet de ser homosexual: “És una reflexió que busca que siguem una societat més oberta i acceptem tothom tal com és”, va apuntar Marín. 

També van presentar els seus llibres Vicens Boher, de Mataró però fill de Sant Cebrià, el cebrianenc Ezquiel Saad amb el seu “I like art”, i la cebrianenca Esther Girbau va parlar del seu quart llibre en solitari “Diari d’un somriure”, tot just un any després d’haver publicat “1 d’octubre, el despertar d’un poble”, una obra que la va donar a conèixer a tota la comarca i a tot Catalunya. “Diari d’un somriure”, però, és una obra ben diferent, amb una estructura original en format de diari en la qual, mes per mes durant un any, ens relata, ja sigui amb poemes, reflexions, records o desenganys, les seves vivències, i aconsegueix fer-nos reflexionar. 
 

Darrera actualització: 21.11.2022 | 11:19