És un recorregut per la comarca amable i didàctic, que demostra per què el Maresme té la particularitat de ser de mar i de munt.
Les maduixes i l’església són els símbols que representen Sant Cebrià de Vallalta en el nou que ha editat el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Cada població apareix representada amb un dels seus elements més característics, així com trets distintius del Maresme. És un recorregut per la comarca amable i didàctic, que demostra per què el Maresme té la particularitat de ser de mar i de munt. A més, dos components que també uneixen la comarca són la carretera N-II i l’autopista, on acaba la C-31 i comença la C-32, també representats al mapa.
El disseny i les il·lustracions han anat a càrrec de la dissenyadora maresmenca Marina Turró, responsable també del disseny de La Cebrianenca.
El mapa disposa d’un codi QR que porta a l’usuari a l’aplicació Google Maps, on estan tots els recursos georeferenciats. És una mostra de la col·laboració entre els elements tradicionals, com són els mapes en paper, i les noves tecnologies, amb els mapes virtuals.
S'han imprès un total de 450 blocs en format DINA3 de sobretaula que s'estan repartint a oficines de turisme, punts d'informació turística i també càmpings i hotels. També s'han editat 6.000 unitats en format plegat, que es destinaran a fires de turisme i altres jornades.
L’objectiu és que els visitants puguin reconèixer els elements més representatius de cada municipi i serveixi com a punt d’atracció perquè els visitin durant la seva estada. També és una bona eina pels veïns i veïnes del Maresme, per tal que puguin conèixer més en profunditat la comarca. En aquests temps en els que tornarem de nou al confinament comarcal, és un moment ideal per descobrir nous indrets de cada un dels municipis.
El Consorci de Promoció Turística del Maresme també ha elaborat una sèrie de mapes culturals de la comarca amb rutes pels principals punts patrimonials i culturals. Una clara aposta del Consorci per la promoció del Maresme a través dels seus elements més identificatius.