Campanya dels Pressupostos Participatius 2024

L’Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta, com a expressió de govern democràtic, vol continuar aquest 2024 amb el projecte dels pressupostos participatius, amb l’objectiu principal d’implicar a la ciutadania en els procés de presa de decisió de com es gastarà una part del pressupost municipal contribuint així a reforçar els valors de la democràcia participativa. D'aquesta manera, aquest procés permetrà les ciutadanes i ciutadans proposar, debatre i decidir el destí d’una part de la partida d’inversions de l’Ajuntament.

Què son els pressupostos participatius?

És un procés participatiu mitjançant el qual les veïnes i veïns de Sant Cebrià de Vallalta proposarem, debatrem, i decidirem el destí de 40.000 € de la despesa d’inversions (obres, mobiliari urbà, enllumenat públic, senyalització viària, clavegueram, equipaments d’edificis, etc) dels pressupostos municipals. Les cebrianenques i els cebrianencs proposarem projectes, aquells que reuneixin els requisits establerts passaran a la fase de la votació i entre totes i tots triarem i decidirem els que es duran a terme.

Qui pot presentar propostes?

Pots presentar projectes, si ets veïna o veí de Sant Cebrià de Vallalta i tens més de 16 anys. Si tens menys de 16 anys caldrà que una persona major d’edat assumeixi la representació formal pel tràmit de presentació.

Quantes propostes puc presentar i quin import poden tenir?

Es podran presentar tantes propostes com els participants vulguin. El cost màxim del projecte proposat serà de 40.000 €  IVA inclòs.

Com? On? Quan he de presentar la meva proposta?

Presenta el “Formulari de presentació de propostes”, del 20 de juny fins al 1 d’agost del 2024, presencialment, a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament, o per via telemàtica a la seu electrònica del consistori de Sant Cebrià de Vallalta.

On em puc informar?

Trobaràs tota la informació a la web municipal  a l’apartat “Sant Cebrià participa”. Si tens qualsevol dubte, pots formular les consultes a l’adreça de correu electrònic scvl.consulta@stcebria.cat

Quines propostes puc fer?

Pots presentar qualsevol proposta en matèria d’inversions. I què és una inversió? És tot allò que l’Ajuntament pot comprar o construir i que és perdurable en el temps. Adquisició de mobiliari urbà (bancs, papereres, gronxadors, arbres, senyals de trànsit...). Adquisició de mobiliari o altres per equipar edificis o serveis municipals (taules, cadires, material informàtic, etc). Obres (instal·lar un parc, una font, fer un carril bici, zones verdes, etc).

Consulta AQUÍ el CALENDARI PREVIST

Descarrega't AQUÍ EL DÍPTIC AMB TOTA LA INFORMACIÓ

FASE 4: EXPOSICIÓ PÚBLICA PROPOSTES PRESENTADES

El 5 d'agost es va reunir la Comissió de Valoració de les propostes dels Pressupostos Participatius 2024 per realitzar la validació i selecció tècnica de les propostes presentades. El 8 d'agost es van unificar algunes propostes i es van demanar aclariments en altres propostes.

Finalment, les propostes que sortiran a votació seran les següents:

Proposta 1: Renovació Parcs Infantils. Cost aproximat: 40.000 €
Proposta 2: Millora dels patis de l'IE El Pi Gros. Cost aproximat: 30.000 €
Proposta 3: Zona d'ombra al bar municipal de la zona esportiva. Cost aproximat: 40.000 €
Proposta 4: Espai i punt d'alimentació per a gats. Cost aproximat: 7.500 €
Proposta 5: Grades cobertes al camp de futbol municipal. Cost aproximat: 40.000€
Proposta 6: Arbrat al municipi. Cost aproximat: 20.000 €
Proposta 7: Material per a preparació física a la zona esportiva. Cost aproximat: 2.500 €

La votació de les propostes tindrà lloc del 2 al 16 de setembre. 

Es podrà votar a l'Ajuntament, a l'Oficina d’Atenció al Ciutadà en horari de 9:00 a 14:00 h i també dissabte 14 de setembre al mercat municipal en horari de 8:00 a 12:00 h.

Podrà votar qualsevol persona que estigui empadronada a Sant Cebrià de Vallalta. Es podran votar fins a 3 propostes de les 7 admeses.

Les propostes s’executaran de major a menor nombre de vots fins a esgotar els 40.000€.

Darrera actualització: 12.08.2024 | 11:58